Ljubicu Ivković znate kao našu moćnu BodyCombat ratnicu, a ovog puta imate priliku da je upoznate iz jednog drugačijeg ugla – kulinarskog. Izvolite 🙂

 

 

Dobro veče, dragi moji! Predstaviću vam jedan moj „kuvarski“ dan. Pre toga, moram da priznam da baš i nisam neka kuvarica ? pa često posežem za brzom hranom.

To, otprilike, izgleda ovako…

Nema dobrog jutra bez dobre kafe. Jaka, gorka, u velikoj šolji! Možda mi navika nije dobra, ali ne mogu protiv sebe…

 

Nedavno sam u svoj jutarnji „doping“ uvrstila i ovo što vidite na fotografiji iznad – med sa semenom koprive. Odlična stvar za one koji imaju manjak gvožđa. I ukus je okej – preporučujem!

 

Doručak nikad ne preskačem. Skoro uvek su to jaja na sto načina ?. Inače sam gurman i volim jači doručak, uz koji se podrazumeva salata koja osvežava i stvara osećaj sitosti. U ovom periodu moj izbor je zelena salata u koju volim da dodam mladi spanać. Probajte!

Zbog svakodnevnih obaveza veliki deo dana provodim van kući. I znate šta? Kutijice su spas i jedini način da se ne jede na brzinu. Ovo je samo jedna od kombinacija – belo meso, krastavac i opet – zelena salata ? Jednostavno, ukusno, i zdravo.

A, kada želim da se počastim, biram   špagete u sosu od junećeg mesa, moje omiljeno jelo. Mogu da ih jedem u bilo koje doba dana. Moram priznati da ponekad i preterujem.

Izmedu obroka jedem šta mi padne pod ruku ? Kao što rekoh, volim da jedem – tako da za mene tajming nije bitan… Kako da prođe dan bez slatkiša?! Posebno sam sam slaba na čokoladne bananice ?

 

Jedini obrok u kojem sam disciplinovana je večera. Trudim se da ne bude preobilna i sa puno masti. Jedna od varijanti je tunjevina u komadima + povrće koje se nađe u frižideru. Odlična kombinacija je sa crvenim lukom i sokom od limuna.

Sve u svemu, suština je u umerenosti. Jedite umereno, pametno i naravno, vežbajte redovno! Eto recepta za savršen dan.

Vidimo se na treninzima!

Ljubica Ivković