Prošlog petka počela je nova rubrika Sportske Akademije Kočović – Pitaj trenera. Na našoj fb stranici, petkom u 10:00, saznajete kojeg od naših trenera možete, u komentarima, pitati šta god vam padne na um, a da je u vezi sa fitnesom. Neki ste pisali u komentarima, kako smo i dogovorili, a neki ste bili stidljiviji, pa ste rešili da pišete Saletu Ružiću u inbox. Sva pitanja uzeta su u razmatranje, a odabrali smo 6 najzanimljivijih.

12805707_10153626976641219_8058019576129003331_n

Evo Saletovih odgovora:

1. Znamo da dolazim sa Banovog Brda na treninge na NBG. I da me ne mrzi i da jedva čekam! (Ne slažu se baš svi da je ovo normalno ? ) Ali, to je sve zbog sjajne energije koja je na treninzima! Moje pitanje je: Odakle ti ta sjajna energija, ako nije tajna?

Hvala na divnim rečima. Kada voliš svoj posao i rad sa ljudima,  sve je mnogo lakše. Ja zaista uživam u ovome što radim i gledam da, koliko god je to moguće, vi, vežbači, vidite samo moju pozitivnu stranu i da na vas sve prenesem svoju ljubav prema fitnesu i vežbanju.

2. Saša, koliko piva mi je dozvoljeno da popijem posle BodyAttacka a da se ne ugojim?

Samo jedno, maleno, od 0,33… Zapravo, pivo je i dobro popiti posle treninga jer je bogato elektrolitima koje na istom izgubimo. Ali , to ne znači da mozete popiti dve litre. Nego samo jedno malecno ?

3. Je l’ bolje da popijem protein posle treninga, ili da jedem, ili da ne jedem?

Jedina opcija koja ovde nije prihvatljiva jeste da se ne jede. Popiti protein sa vodom ili pojesti neku laganu večeru na bazi proteina – to  je pun pogodak. Samo treba izbegavati ugljene hidrate.

4. Zašto treneri ne vežbaju sa nama tokom treninga?

Trener, u proseku, ima izmedju 8 i 15 treninga nedeljno, plus zamene. Ako kažemo da je optimalan broj treninga na koje bi trebalo da dolazite  4-5, sve je jasno.  Trening je tu zbog vas a ne zbog nas, naše je da vas vodimo do najboljih i najbržih rezultata.

5. Kako biraš sportsku opremu za trening?

Tokom skoro 10 godina u fitnesu, isprobao sam sve brendove na tržištu i pronašao one koji mi najviše odgovaraju. Najbitnije mi je da je udobno i da poboljšava moje performanse na treningu. Tako da, danas me najčešće možete videti u Nike opremi i New Balance patikama.

6. Sa kojim kolegom se najbolje slažeš?

Teško pitanje… Tim nam je fenomenalan i svi su oni jedinstveni , svako na svoj način. Zato bi zaista bilo tesko izdvojiti jednu osobu. Mislim da slike po društvenim mrežama govore dovoljno 🙂