U današnjoj rubrici PITAJ TRENERA, na vaša pitanja odgovarala je instruktorka Sanja Kocić.

Goran F:
U ovom muškom svetu, kako izgleda biti žena instruktor? Da li ti je ponekad teško da se izboriš sa izazovima koje nosi tvoj poziv, i velika konkurencija?

Iskreno, to sto sam žena, ograničava me jedino u situaciji kad, kao personalni trener, ne mogu muškom vežbaču biti od pomoći pri podizanju velikih tereta… (pa moram zvati nekog od muških kolega da bude tu pri poslednjim ponavljanjima mog vezbača..) Što se grupnih treninga tiče, uvek glasam za ženskog instruktora, iz razloga što su žene posvećenije, kreativnije i svakako bolje poznaju i osećaju žensko telo-organizam..( pricam o situaciji kada je na treningu pretežno ili skoro samo zenska populacija)… Na moju sreću, blagoslovena sam time što radim posao koji volim, tako da mi nikada nije bio teret vec isključivo zadovoljstvo… Svoje kolege nikada nisam dozžvljavala kao konkurenciju iz razloga što je svaki čovek obdaren specifičnim sposobnostima i nečim po čemu je baš on prepoznatljiv, pa stoga verujem da svako ima svoju publiku i da uspeha ima dovoljno za sve.

Marija L:
Kako ti uspeva da izgledaš tako kako izgledaš? Koliko zapravo treninga uradiš nedeljno?

Dipak Čopra je rekao „Stvarnost koju doživljavate odraz je vasih očekivanja“ Volim sebe i dobro se osećam u svojoj kozi.. To je to. S obzirom na to da imam 12 grupnih treninga nedeljno, na žalost, zaista ne stižem da treniram za sebe.

Jelena K:
Možeš li iskreno da mi kažeš kako se hraniš? Da li dozvoliš sebi poneki greh, ili jedeš isključivo zdravo?

Mišljenja sam da čovek u životu ne treba da se odriče ničega što mu srce ište, ali samo pod uslovom da je umeren. Što se moje ishrane tice, 12 aerobnih treninga nedeljno meni dozvoljavaju da pojedem i burek i slatkiš i njoke 🙂 …ali ni u čemu ne preterujem, i jedem više puta dnevno, po malo.

Marko S:
Kako izlaziš na kraj s momcima koji ti verovatno stalno prilaze?

Ako izuzmemo društvene mreze, retki su oni koji meni priđu! (Moji drugari kažu da je razlog za to moj „drčni“ stav.. :D)

Jovan P:
Izvini ako je prelično pitanje, ali – imaš li momka?

Da.

Ena L:
Kako vidiš sebe za 5 godina?

Ako bog da – u dobrom zdravlju, pored ostvarenog muškarca, I kao srećnu majku bar jednog deteta.
I naravno, u poslu koji volim.

Možeš li da mi preporučiš vežbe za butine i guzu koje mogu da radim kod kuće, a koje će mi doneti brze rezultate? Za mesec dana idem na more, a prethodnih meseci nisam uopšte stizala da treniram… Sve ti je jasno 🙂

Vežbe kod kuće preporučujem samo u slučaju da znate sami da se zagrejete, odradite set vežbi i da se istegnete… U svakom drugom slučaju – vežbajte samo uz nadzor stručnog lica.

photo2-sanja-kocovic