Neki je znaju kao modnu blogerku, neki kao voditeljku radija B 92 a mi je znamo i kao izuzetno posvećenu i uvek nasmejanu fitnes devojku. O inspiraciji, ljubavi, fitnesu i trendovima, pričali smo sa Milicom Stanisavljević, autorkom bloga Smileica, koji je dobio priznanje za jedan od 10 najboljih po izboru Cosmopolitan US.

m 1

Kako i sama kažeš  – navikla si da budeš fizički aktivna. Koliko je, po tvom iskustvu, potrebno vremena da se razvije takva navika, i da ista postane toliko snažna da se od nje nikad ne odustane? Imaš li neki tajni recept za motivaciju?

Iskrena da budem, sve kreće od malih nogu. Vaspitanje je jako bitno. Za ovu  moju zdravu naviku zaslužni su isključivo roditelji. Od svoje 6. godine trenirala sam aikido, nekih 12 godina, a onda sam prešla na fitness. Kada u kontinuitetu toliko dugo vežbate, telo samo traži treninge. Dakle, mame i tate upište svoju decu na sport, još danas!

m 2

Tvoj izbor su uglavnom intenzivni treninzi poput BodyPumpa, BodyCombata, Cardio Boxa… Na osnovu čega biraš treninge?

Fitnesom sam počela da se bavim pre 9 godina i prvo sam isprobala sve moguće programe. Gore pomenuti treninzi mi najviše prijaju i posle takve vrste aktivnosti se osećam fenomenalno. Možda zato što imaju veze sa borilačkim veštinama (combat i box), ne znam,  ali istinski uživam dok sam na treningu. Da imam više vremena, ubacila bih i jogu u ovu listu treninga.

Radiš na radiju, pišeš blog, redovno vežbaš… Čini se da život postaje sve uzburkaniji i brži, i mnogi se žale da ih stres novog doba mrvi. A opet – tebi osmeh ne silazi s lica! U čemu je trik?


Stres je privilegija nas koji smo stalno u žurbi, u stvari nas kojima nije dosadno. Hahaha… Nema stresa kada uspete da gledate život iz nekog drugog, pozitivnog ugla. Vremenom sam naučila da izdvojim prioritete i uklonim prazne ljude iz svog života.

 

 

m 4

 

Nije tajna da si u romantičnoj vezi sa našim instruktorom Goranom Lazićem. 🙂 Kako izgleda zabavljanje s instruktorom? Šta se dešava kad ti dođe žuta minuta da ostanes u krevetu i jedeš čokoladu ceo dan (ako ti se to uopšte dešava?) – da li je Goran neumoljiv po pitanju treninga, ili ume da progleda kroz prste?

Imam ja dosta takvih “žutih minuta”. Šta ću,  posle u sred noći moram da ustajem i radim čučnjeve i propadanja. Težak je život nas “instruktorskih” devojaka. Naravno, šalim se. Goran i ja smo ljudi koji su ceo život u sportu. Uživamo u svemu pa i u raznovrsnoj hrani, tako da za nas slatkiši nisu zabranjeni. Bar ne još uvek….

Smatraš li da je za vezu važno da obe strane budu fizički aktivne, i da imaju ista ili slična poimanja važnosti vežbanja?

 

Vežbanje u paru je super stvar.  Takva kombinacija je svakako bolja za opstajanje veze… i zdravija, ali nije presudna. Kada nekoga volite, a niste baš neko ko slobodno vreme provodi u teretani, možda iz ljubavi okrenete drugi list. U ljubavi je sve moguće….

m 3
Tvoj blog je osvojio priznanje za jedan od 10 najboljih internacionalnih blogova u izboru Cosmopolitana UK. Danas postoji  mnogo modnih blogova, pa, šta misliš da je bilo presudno za osvajanje ovakvog priznanja? I, imaš li savet za devojke koje bi želele da počnu da vode sopstveni modni blog?

Zaista ne znam šta je bilo presudno, ali tvrdim da se trud i rad u svakom slučaju isplate. Budite ono što jeste, pokrenite blog zato što volite da stvarate nešto novo, da budete kreativni. Vaša posvećenost će se na kraju isplatiti, a vi ćete biti srećni i ispunjeni pozitivnom energijom. Verujte u sebe.

I za kraj – šta se nosi ovog proleća?? 🙂

Trenerke, šortsevi i majice za trening. Dobre patike su neizostavne, u njima ćete ovog proleća preći stotite I stotine kilometara. 🙂

 

To je bila Milica. Ali, nismo odoleli porivu da i njenog dečka, a našeg instruktora, Gorana Lazića, priupitamo par pitanja:

Priznaj, jesi li se u Milicu zaljubio baš na nekom od svojih treninga? Ili slušajući je na radiju?

Tačno tako, upoznao sam je na treninzima…mnogo pre nego što sam se zaljubio i u njen glas na radiju. Teretana nas je spojila, šta da vam kažem…:)

Koliko je za jedan par važno da oboje budu u “fitnes fazonu” odnosno, da redovno vežbaju i brini o svom zdravlju?

Mislim da je jako bitno da partneri imaju ista poimanja važnosti fizičke aktivnosti, jer su tada jedno drugom podrška i podstrek za postizanje uspeha.

Jedno stereotipno pitanje – kako izgleda zabavljati se sa modnom blogerkom? Da li ti pomaže da biraš kombinacije za neke važne prilike i događaje? Da li ti njoj pomažeš fitnes savetima i dodatnim treninzima?

Divno je biti u vezi sa jednom kreativnom osobom, bila ona blogerka ili ne. Svakako sam dobio svog ličnog stilistu i to potpuno besplatno. Međutim, i ona je dobila fotografa koji je uvek tu da zabeleži ono što je Milica zamislila. Tačnije, pored toga što sam fizioterapeut I fitnes instruktor, silom prilika sam i samouki fotograf!