Ivanu Jovanović zemunski vežbači znaju s treninga, a mnogi od vas znaju je i sa malih ekrana. Naime, ona sa našim instruktorima često nastupa na TV Pinku. Razgovarali smo sa njom o treninzima, izazovima i ciljevima.

Ivana Jovanović

 

Tvoji vršnjaci, studenti, vrlo često kažu da nemaju vremena za treninge. Kako tebi uspeva da kombinuješ redovne treninge sa studijama?

Smatram da bi uvek trebalo da nađeš vremena za ono što voliš. U fitnesu sam više od 5 godina  i ovaj vid vežbanja  je postao deo mog života. Osim toga, veoma su bitni dobra organizacija i istrajnost. Iako mi je dan apsolutno popunjen, trening se ne preskače, pa ni za vreme ispitnog roka. Trening je mojih sat-dva vremena kada se „isključim“ iz svega, uklapam u svoj raspored kako moram, ali sve može da se postigne, kad se hoće.

Da li ti, i na koji način, vežbanje pomaže u održavanju optimizma i zdravog stava?

Naravno. Trening nije samo odličan način da se potroše kalorije, već i da se izbaci sva negativna energija i zaboravi na probleme, bar na trenutak. Utiče kako na fizički izgled, tako i na psihu. Redovnim vežbanjem stiče se i potreba za zdravom ishranom, tako da se osećate i lepše i lakše.
Sa našim vežbačima redovno se pojavljuješ i na TV-u. Nemaš tremu?

Imala sam malu tremu u početku, ali smo se posle odomaćili, hahaha…Šalu na stranu, nemam tremu, jer su naši instruktori sjajni, uvek se dobro zabavimo i nasmejemo, a ako nam se omakne koja greška, pa…I najbolji greše.

Zašto baš Kočović?

Ne mogu baš objektivno da odgovorim na ovo pitanje, jer me mnogo toga lepog veže za SAK, baš ovde sam upoznala osobe koje mi danas mnogo znače. U SAK-u se osećam kao kod kuće. Uvek sam okružena dragim i nasmejanim licima. Mislim da ima toliko programa na raspolaganju da svako može da zadovolji svoje želje i potrebe, instruktori su odlični, kao i treneri u teretani, uvek su svi spremni da pomognu, posavetuju. Naravno, ne mogu da ne spomenem Lesmills promocije i mnogobrojne žurke, kada se svi okupimo. To su zaista trenuci za pamćenje.

Na osnovu čega biraš svoje treninge?

Treninge biram na osnovu onoga što mi prija i što je u skladu sa mojim očekivanjima kada je fizički izgled u pitanju. Volim kada je trening težak, jer tako postavim sebi cilj i onda mogu da pratim svoj napredak i da vidim neki rezultat.

Poruka za one koji još uvek nisu rešili da se okrenu treninzima, i koji stalno pronalaze nove izgovore?

Poruka za sve, a naročito za moje vršnjake je da se „skinu“ sa društvenih mreža, zaobiđu fast food i pokrenu se. Uradite nešto za sebe, poboljšajte vaš način života i uvidite i sami da vi to možete. Nemaš izgovor, treniraj!

Najdraži instruktor?

Najdraži instruktor je Anka, zato što nas trenira kao vojsku. Uvek traži od nas više nego što mislimo da možemo, kod nje nema zabušavanja, a opet ima mesta šalama i smehu.

Kako vidiš sebe za 5 godina?

Uh, teško pitanje. Svakako kao ponosnu na sebe zbog svega što sam do tada uradila, ali i sa novim ciljevima, jer uvek od sebe očekujem više i bolje.