Šta radim kada ništa ne radim? Odem u biblioteku. I to kakvu! 🙂

Verovatno će vam biti neobično što kao svoje omiljeno mesto biram baš ovo. Posle bioskopa i mesta pored reke gde volim da provodim vreme sa prijateljima i porodicom, u Institut Servantes odlazim sama. Volim tu posebnu vrstu tišine među knjigama.

Tamo se zaaaista osećam kao kod kuće… i među svojima. 🙂 Budući da, osim što radim kao instruktor, radim i kao profesor španskog jezika, s vremena na vreme volim tamo pripremiti neke od svojih časova. Biblioteka Instituta Servantes nije kao ostale biblioteke u Beogradu. Recimo da, čim kročite u nju, zaboravite da ste u Srbiji. Osim biblioteke, Institut ima mnogo učionica u kojima možete da pohađate neki od aktuelnih kurseva španskog jezika, veliku salu u kojoj se održavaju filmske projekcije kao i razna predavanja, a svakako je interesantan i izložbeni deo u kojem uvek možete pogledati neku od aktuelnih postavki.

I naravno, poseta španskom institutu ne bi bila posebna kada se ne bi završila ispijanjem kafe i razgovorom sa prijateljima koje sam upravo tamo upoznala.

Vidimo se na treninzima! Ili u Servantesu :)Aleksandra Kovačević