BodyPump je trening koji ste, verujemo, već probali. I vrlo verovatno ste se zaljubili u njega. A,  šta se dešava kad neko poželi da postane BodyPump instruktor? Pitali smo našeg Milana Tovčevića: 

Za fitnes sam se zainteresovao 2003. godine, dakle, pre celih 14 godina 🙂 Radio sam tada kao personalni trener u jednom poznatom klubu na Banovom brdu. U jednom trenutku sam upoznao čoveka koji je fitnes i sve u vezi sa sportom držaou malom prstu. Poželeo sam da usvojim bar deo tog znanja. Uz red, rad i disciplinu, usavršio sam freestyle i krenuo sa radom. Ušao sam u svet grupnih fitnes treninga.

Jedno vreme sam se bavio freestyle treninzima, a onda sam čuo za LesMills, ogromni moćni fitnes sistem. Čuo, ali nisam imao gde i kako da i lično to vidim, doživim. Nakon par meseci, dolazimo u kontakt sa LM Slovenija i 2005. godine odlazimo na QW u Ljubljanu.  Za one koji ne znaju, QW je predstavljanje novih koreografije koje se u LesMills sistemu dešava na svaka 4 meseca. Tamo sam okusio sve LM trening i odmah se zaljubio❤. A najviše, najviše me je fascinirao BodyPump.Zašto baš BodyPump? Zato što je moćan, jak, brz. Zato što pobija sve predrasude o treninzima sa šipkama i tegovima. Zato što unapređuje snagu i oblikuje mišiće na savršen način. Zato što je pogodan i za muškarce i za žene. Zato što je, jednostavno, savršen.

U to vreme, edukacija je mogla jedino da ze završi „preko“. Zato sam strpljivo sačekao da se LesMills koncept doseli i kod nas, što se dogodilo 2007. godine, kada sam zvanično postao LesMills BODYPUMP instruktor. Sreća, sreća, radost!


Savet za one koji žele da postanu BODYPUMP instruktori? Budite istrajni, odvažni i posvećeni svom cilju. Ja uživam u svakoj novoj pripremi i novoj koreografiji, u svakom novom treningu i u svakoj novoj osobi koja se zaljubi u BodyPump trening. To je nešto što nema cenu, i srećan sam što sam deo takve jedne priče.

Nakon BodyPumpa, polagao sam i za BODY ATTACK, BODY COMBAT, BODY STEP i BODY BALANCE.

Kada jednom zavolite te programe,uvek vam u krvi ostaju. Ako ih još niste probali, svakako dođite na neki od treninga u Sportskoj Akademiji Kočović , i okusite tu magiju koja je rečima teško opisiva.

Milan Tovčević