Ljudi, desio se i  taj dan – famozni petak! Dan koji je bio rezervisan za početak mog fitnes života!

Inače, ja sam iz Zemuna, pa sam rešila da krenem u zemunski centar Sportske Akademije Kočović. Prošla sam tuda mnogo puta, ali do juče nikad nisam ni kročila u to mesto. ‘Ste vi bili tamo? Pa ono je jedno ludilo.

Ne znam je l’ im to neka fora ili šta, ali dočekali su me ultra ljubazno i strpljivo. A strpljenje im je sa mnom više nego potrebno. Kaže meni devojka  s info deska (mislim da reče da se zove Jovana):

– Majo, da li želite da trenirate grupne programe, ili da vežbate u teretani?

Naravno da pojma nisam imala da li želim grupne fitnes programe ili teretanu. Kako da znam?

– Paaaa…. Šta su grupni programi uopšte? Je l’ to aerobik?

– To su različiti fitnes programi koje radite u grupi, sa drugim vežbačima, a uz vođstvo instruktora.

– Aha, a kako da odlučim koji hoću? Znate, ja bih da smršam 11 kilograma i da se zategnem i oblikujem. Nikad u životu nisam trenirala. Osim ako računamo balet u zabavištu. Koji program je za mene?

– Ne morate, i nije ni poželjno da se odlučite za samo jedan program. Za prave rezultate potrebno je da kombinujete kardio treninge sa treninzima snage, a idealno bi bilo da tome dodate i jedan trening fleksibilnosti . Na primer, BodyAttack + BodyPump, uz BodyBalance koji bi vam prijao za opuštanje. Ili TBW + GluteusAbdos i … Ili…

– Staaaani! Ne mogu sve da pohvatam!

Tu sam se već potpuno izgubila. Zapravo, čim je pomenula grupne programe, zamislila sam brdo onih ludo zgodnih plavih devojaka koje treniraju u trikoima i nabijaju komplekse nama, običnim curama. Možda bolje da odaberem teretanu, tamo ću bar da gledam zgodne momke, što mi se definitivno više sviđa. Jovana je i dalje strpljiva:

– Naravno da možete da se odlučite i za teretanu. Ali, znate šta? Možete i kombinovati teretanu sa grupnim programima. Na taj način ćete najbolje utvrditi šta vam odgovara. Posle mesec dana možete da nastavite tako, ili da se opredelite za jedno od ta dva.

Sestro, ja ako izdržim mesec dana, častim celu kafanu! To jest teretanu.

Naglas sam rekla:

– Okej. Dajte onda tu kombinaciju teretane i grupnih. Nek ide život!

Rešila sam da moj prvi trening bude u teretani. Jovana mi je dala ključić, i odvela me do svlačionice. Do svlačionice koja je veća od mog stana. A i čistija, he. Ne kapiram kako im uspeva da održavaju sve to tako belim i lepim i čistim. E, i znate šta? U svlačionici je bilo dosta devojaka i žena koje su se pripremale za trening. I nisu bile kao one barbike iz fitnes video spotova. Bile su potpuno normalne i kul, jedino što su definitivno bile više fit od mene. Jedna od njih, Tatjana, objasnila mi je gde da ostavim patike i šta da radim sa ključićem od ormarića. Ona mi je rekla nešto što mi se dopalo:

– Zaslužuješ da vidiš najbolju verziju svog tela i sebe. Šta čekaš?

Ne čekam ništa. Krećem!

Do sledećeg čitanja, maše vam

Maja iz kraja.