I uđem ti ja u tu teretanu konačno. I stanem ko pala s marsa, i kažem sama sebi „Diši, diši duboko, ako svi mogu, možeš i ti“ Ama, ko svi!? Pa tu svi izgledaju kao da su se rodili na traci za trčanje! Sa koje su oni planete?

Dakle, jeste sve lepo i krasno i moderno, ali šta ću ja s tim. Kako ću traku da uključim (pročitala sam na Internetu da treba da počnem zagrevanjem na traci ili biciklu). Kako ću da znam šta treba da radim s onom tamo spravom? Kako da znam kad šta i kako da…

– Zdravo. Ja sam Veselin.

Odjednom se preda mnom stvorio lik koji kaže da se zove Veselin. Prvo sam se narogušila, onda sam skapirala da nosi majicu Sportske akademije Kočović i da ima to neko profesionalno držanje i da definitivno nije neki random lik koji spopadava neiskusne cure poput mene.

– Ćao, ja sam Maja.
– Ja sam instruktor u teretani. Čini mi se da vi pre niste dolazili ovde?
– Nisam.
– Pa, hoćete da upoznate teretanu?
– Pa hoću, ali, znate, ja, ja ništa ne znam kako radi i kako ću i …
– Znam. Sve vam je čudno i strano. To je normalno. Tako je svima bilo.
– Čak i ovim ljudima ovde? (gledam u sve te careve koji vežbaju bez po muke)
– Da, i njima 🙂
– Pa okej, hajde.

E, onda me je Veselin sproveo kroz teretanu i, između ostalog, pokazao mi deo za sa kardio trenažerima. Bicikl, traka, skijaško trčanje, steper – sve te sprave zovu se kardio trenažeri, i sjajne su za zagrevanje. I koriste se skroz jednostavno, samo je fora da ti neko pokaže 🙂 Super mi je što je u Sportskoj Akademiji Kočović stalno tu neko od trenera, pa nema sile da budeš izgubljen i zbunjen, a to je, realno, ono čega sam se najviše plašila.

Šta da vam kažem – moj prvi trening počeo je zagrevanjem na traci za trčanje! Trener mi je objasnio da je baš važno da zagrevanje nikad ne preskačem, jer zagrevanje stimuliše rad srca i pluća, psihološki nas priprema za trening i predstavlja prevenciju povreda zglobova i mišića.  Dakle, zagrevanje sam upisala pod OBAVEZNO. I priznaću vam nešto – nisam se usudila da trčim, imala sam trip da ću da roknem kao oni ljudi u smešnim klipićima. Veselin je rekao da je i brzo hodanje sasvim u redu, i da ću sama osetiti kad bude trenutak da potrčim. I da će taj trenutak svakako doći. Kul lik taj Veselin.

Nego, kasnim na trening, čujemo se sledećeg petka!

Ljubi vas Maja!