Ljubicu Ivković znate kao neustrašivu, harizmatičnu BodyCombat ratnicu. Ove nedelje ona nam otkriva svoje BodyCombat početke.

Da se od sudbine pobeći ne može, svedoči i moj primer, odnosno moj fitnes put. Bila sam dete nemirnog duha i sve svoje slobodno vreme sam provodila trenirajući razne sportove. Godine su prolazile, a moja interesovanja polako su se usmerila na ono što je danas moja najveća strast. Nisam tada imala cilj, nekako, stvari su se same „skockale“ ?. Kako?

Ljubav na prvi pokret

Vežbala sam u jednom beogradskom fitnes klubu i, između ostalog, probala jedan od danas najpopularnijih fitnes programa – BodyCombat by LesMills. Sa nevericom sam otišla na prvi trening. Nekako mi je izgledalo grubo, moram priznati, ali privukla me je lepota pokreta i nesvakidašnja energija od koje je sve prštalo! Bio je to trenutak spoznaje same sebe – trenutak kada shvatate svoju pravu suštinu. To sam bila ja.

Instruktorski put

Znate onu čuvenu: kada nešto mnogo želite, dogodiće se. Prolazilo je vreme i moja ljubav prema Body Combatu i prema toj vrsti rekreacije sve više je rasla. Ali, naravno da sama želja nije dovoljna. Bila sam uporna i težila tome da svakim danom prevaziđem sebe. Svaki trening je bio još jedan izazov kojem treba stati na crtu. Sticajem okolnosti i uz podršku i pomoć ljudi koji su delili istu strast kao i ja, dobijala sam priliku da učim od najboljih i vidim kako to sve  izgleda sa druge strane. I znate šta?  Bilo je teško. Bila je to, pre svega, jedna mentalna borba za mene. Borba iz koje izlaziš kao veliki pobednik ili kao veliki gubitnik.

Učenjem do pobede

Biti „vođa“ nije lako, ali mnogo rada, odricanja i jasno postavljen cilj su dobitna kombinacija. Bilo je i trenutaka kada sam poželela da odustanem, a dan svoje BodyCombat obuke pamtim kao da se dogodila juče! Kada uđeš u sve to,  shvatiš da si samo malo zagrebao u svet fitnesa i da znanju i učenju kraja nema, kao i da je sve do nas samih – želimo li više ili ne. Ja želim. Zato ponovo postadoh đak i eto me na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. 🙂 Glavni krivac za to je upravo BodyCombat.

Čvrsto verujem da svako od nas ima neki svoj „combat“, samo treba da ga prepozna. I da istraje u njemu.

Sledite svoje snove, budite hrabri i budite istrajni. I naravno, trenirajte 🙂

Ljubica Ivković