U svet fitnesa zakoračila sam pre nešto više od 10 godina.

Zapravo, sve je počelo rukometom, koji sam trenirala sve dok me nisu uhvatile pubertetske bubice 🙂  Tada sam batalila tu priču, ali sam nakon par godina shvatila da mi nedostaje sport, i to mnogo. Zato sam rešila da krenem na aerobik, tu u kraju, u lepom malom klubu M, kod Dušana Medića – Mede.

E, ali postojala je tu jedna začkoljica 😀 Na početku me bilo blam da kažem da idem na aerobik, nekako mi to bilo njanjavo.  Zato sam izbegavala da uopšte i pričam o tome, a kada bi me neko baš pitao, govorila sam kako „idem na trening“.

Nakon par godina treniranja i uživanja u treninzima, Meda mi je ponudio da počnemo sa priremama i obukom za vođenje grupnih fitnes programa. Malo po malo, ubacivao me je na svoje časove sa njim, a zatim mi dao i prve moje, baš moje termine. Dakle, profa Meda je zapravo zaslužan za to što sam danas fitnes instruktor i što se družim sa vama, vežbačima 🙂 Hvala mu.

Na vreme sam shvatila da je u ovom, kao i u svakom drugom poslu, pored ljubavi ključno usavršavanje. Zato je moj sledeći korak bio DIF, a onda i prvi sertifikat u nizu, kod profesorke Sanje Kocić.

Sa zvanjem operativni trener u fitnesu i obukom za sve grupne fitnes programe radila sam u dosta klubova. A onda sam pre neke 4 godine došla u Sportsku akademiju Kočović na Banjici. Slučajno, da istreniram za svoju dušu. Ali, u životu se malo šta dešava slučajno, i tako ja na prvu dobih ponudu za posao. 🙂

Tada sam upoznala LesMills i krenula na obuku za BodyPump i BodyAttack.  I tada sam postala deo Kočović tima – najboljeg tima na svetu 🙂


Ako i neko od vas ima san da postane instruktor, važno je da zna: put ka tome nije lak, ali je uzbudljiv, prelep i vredan svakog uloženog napora.

Snovi se ostvaruju, i zato trk za njima! 🙂

Vaša Marina.