Verujemo da do sada svi već znate najvažnije preporuke koje se tiču preventive u aktuelnoj situaciji: pranje ruku često i ne kraće od 20 sekundi, izbegavanje rukovanja, grljenja i bilo kakvog bliskog fizičkog kontakta i redovna dezinfekcija prostora.

Od pre par dana, tu je i preporuka da se, osim u neophodnim slučajevima, ne izlazi iz kuće. Ostanak kod kuće je neosporno razumna odluka, ali činjenica je da mnogima nije lako da je se pridržavaju. Zato su nam sada, više nego ikada, neophodni strpljenje, saosećajnost i spremnost da pomognemo jedni drugima, na ovaj ili onaj način.

Kako da nastaviš sa vežbanjem

U skladu sa tim, a budući da vam centri akademije Kočović izvesno vreme neće biti dostupni, rešili smo da privremeno vežbamo sa vama na jedan drugačiji način.

Pre nego što vam razjasnimo o čemu je reč, hajde da se podsetimo zbog čega je u ovim izazovnim trenucima važno da ne odustanete od vežbanja.

Unapređenje imuniteta

Vrlo je jednostavno: redovnim vežbanjem unapređujete imuni sistem i mobilišete bela krvna zrnca koja su čuvari tela i napadaju sve što primete kao pretnju – od virusa i mikroba do stranih tela. 150 minuta umerene aktivnosti nedeljno može da poboljša imunitet i posebno je značajno za starije osobe i ljude sa pasivnim načinom života.

 

Smanjenje rizika za nastanak hroničnih bolesti

Osim što pomaže u gubitku suvišnih kilograma i unapređuje imunitet, vežbanje redukuje rizik za nastanak hroničnih bolesti kao što su srčane bolesti i pojedine vrste kancera, a igra i važnu ulogu u kontroli dijabetesa.

 

Poboljšanje mentalnog zdravlja

Činjenica je da je vežbanje sjajan saveznik u oslobađanju od stresa. Redovno vežbanje poboljšava kognitivne funkcije, doprinosu opuštanju, unapređuje kvalitet sna i smanjuje anksioznost – a to nam je ovih dana svima potrebno 🙂

 

Da li vam treba još neki razlog da ovog proleća, uprkos svemu, nastavite sa vežbanjem? Verujemo da ne.

I zato će vam, od ovog vikenda, Kočović instruktori pružiti mogućnost da svakodnevno vežbate sa njima iz svog doma, onlajn. Sve što vam treba je Internet konekcija i dobra volja.

Pratite nas na Fejsbuku i Instagramu, kako biste saznali datum prvog live online treninga.

Čuvajte se i vežbajte sa nama.

Vaša Sportska Akademija Kočović