Ćao svima! Ako ćemo da krenemo od početka moje fitnes avanture, moramo se vratiti 10 godina unazad. Zapravo, još mnogo više unazad.

Jer, još kao devojčica sam pokazivala sklonost ka sportu, volela sam takmičenja i specifični sportski adrenalin. Tako sam već sa 7 godina počela da se bavim sportom. Prvo je to bilo plivanje, pa džudo a onda je usledila moja velika ljubav, koju i danas obožavam – košarka. Nakon 13 godina profesionalnog igranja košarke, povredila sam koleno i moj svet se okrenuo za 180 stepeni.  U tom trenutku, za mene je to bio moj najveći poraz, uz koji je došla i  nenormalna kolicina slobodnog vremena i naravno, energija koju nisam imala gde da ispraznim.

E, tu stižemo u 2008. godinu i moj slučajni odlazak na BodyAttack trening. Tada nimalo nisam verovala da ijedan, a kamoli neki fitnes trening, može da zameni moje sportske treninge. Zato sam u salu ušla samopouzdano i pomalo skeptično. Jasno vam je – posle sat vremena sam skapirala da BodyAttack nije uopšte naivan. I naravno, odmah sam se zaljubila u njega. Osećaj pripadnosti grupi neznanaca i ta luda energija koja kruži salom, to je ono što mi je dalo podstrek da poželim da baš ja budem instruktor. Da ja budem ta koja će ljudima priuštiti taj sjajan osećaj.

Već sledeće godine, u istoj toj teretani, otvorio se konkurs za nove fitnes instruktore. Prijavila sam se, iako sam bila prestravljena. Na obuci za BodyPump sam grešila, i ispala smešna čak i sama sebi, ali na kraju je sve ispalo dobro – primljeni smo Goran, Iskra i ja. Nedugo nakon toga u paklenu ekipu dolazi i Sale, i tako mi do današnjeg dana ostajemo ekipa koja širi ljubav prema fitnesu, i neguje timski duh.

Svaki fitnes instruktor bira program u skladu sa svojim predispozicijama, kako karakternim tako i fizičkim. Zato sam, naravno, prvo polagala BodyAttack. A onda je došao na red BodyCombat. Nije bilo lako, i prilično sam se namučila, a mnoge starije kolege nisu verovale da je to program za mene. Međutim, ispostavilo se da je upravo to program br. 1 za mene ? I tako je spoj dobre muzike, borilačkih veština i velike potrošnje kalorija postao moja svakodnevica. Na početku sam imala 5, a kasnije i do 16 treninga nedeljno.

Najveći izazov u mojoj karijeri bio je prelazak u Sportsku akademiju Kočović, i rad sa tada već ozbiljnim vežbačim BodyCombata. Svakom treningu pristupala sam kao da mi je poslednji, i svaki put sam neizmerno uživala ? Nakon toga sam počela da vodim i druge programe, kao što su freestyle programi Gluteus-Abdos, cirkularni trening, funcionalni trening, Insenity i drugi.

I na kraju, važno je da kažem: pored benefita kao što su dobar osećaj, izgled i pražnjenje negativne energije, kao fitnes instruktor stekla sam veliki broj prijatelja, upoznala jako zanimljive ljude, sa nekim kolegama stvorila prijateljstva za ceo život. A najsrećnija sam kad vidim osmehe na licima mojih vežbača.

Zato, dragi moji, dođite da treniramo & da se smejemo. ?

Vidimo se u sali!